Pieter Aspe viert 20e verjaardag met "gruwelijkste boek"

Pieter Aspe viert 20e verjaardag met gruwelijkste boek

Pieter Aspe viert 20e verjaardag met "gruwelijkste boek"

Print
Pieter Aspe zet zijn 20ste verjaardag als misdaadauteur kracht bij met (Pijn)³, het recentste verhaal uit de reeks rond Van In en Versavel, waarin onder meer een psychopaat wordt opgevoerd.

Twintig jaar geleden zat Pierre Aspeslag, na twaalf stielen en dertien ongelukken, als conciërge in de tuin van de Heilig Bloedkapel toen hij op het idee kwam een boek te schrijven.

“Een wanhoopspoging, want alles wat ik tot dan deed, mislukte. Vaak liep ik met mijn hoofd tegen de muur, dus dit zag ik als laatste kans”, vertelt Pierre Aspeslag, intussen algemeen bekend onder zijn schrijversnaam Pieter Aspe.

Maar liefst 2,5 miljoen verkochte exemplaren en 14.600 genuttigde Duvels later keerde de sterauteur dinsdag terug naar diezelfde tuin om er zijn 34ste boek uit de reeks voor te stellen.

Zijn nieuwste boek belooft alweer een voltreffer te worden. Voor Aspe is het onontgonnen terrein. “Ik wou op mijn manier proberen om een psychopaat op te voeren. Iemand wordt gespietst en iemand gevild. Dit is dus mijn gruwelijkste boek."

Lees het volledige interview vandaag in uw krant.

GUVV
Foto Geert Van de Velde

Nu in het nieuws