Rechter stuurt Berlusconi naar bejaardenhuis

De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi mag zijn celstraf van één jaar uitvoeren onder de vorm van gemeenschapsdienst. Dat heeft een rechtbank in Milaan dinsdag besloten.

ikerremans

De 77-jarige ex-charmezanger en mediatycoon mag zijn plicht, toepasselijk, vervullen in een bejaardenhuis. Zwaar werk wacht hem daar niet. Per week moet hij minstens éénmaal vier uur in het rusthuis ‘werken’.

Berlusconi werd in augustus vorig jaar veroordeeld tot vier jaar cel voor belastingfraude. Hij sluisde met zijn mediabedrijf Mediaset miljoenen weg naar belastingparadijzen. Door een amnestieregeling werd de celstraf teruggebracht tot één jaar.

Naar de gevangenis moet de 77-jarige Il Cavaliere vanwege zijn ‘hoge leeftijd’ niet meer. Zijn advocaten hadden vorige week gepleit om Berlusconi gemeenschapsdienst te laten verrichten, eerder dan hem huisarrest te geven. Ook het openbaar ministerie had zich daarvoor uitgesproken. Berlusconi wordt meer dan waarschijnlijk tewerkgesteld in het Heilig Hart Instituut nabij Milaan. Dat heeft de directeur bevestigd.

De gemeenschapsdienst geldt onder voorbehoud. Mocht hij zich niet aan de afspraken houden, kan het vonnis herzien worden. Berlusconi heeft nog genoeg vrije tijd voor de campagne van Forza Italia.

B Foto AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER