De Gucht: "Kan Crombez nog functioneren?"

Europees commisaris Karel De Gucht (Open Vld) reageert hevig op de tussenkomst van staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) in de zaak tussen De Gucht en de BBI. "Ik vraag me af of hij nog kan functioneren", klinkt het. Dat meldt de VRT.

mceulemans

"Crombez had moeten zwijgen en zich niet mogen uitspreken over een individueel dossier", luidt het. De staatssecretaris had De Gucht ervan beschuldigd geheime contacten te hebben gehad met de bijzonder belastingsinspectie, nadat de eurocommissaris zei dat hij geen antwoord gekregen had op zijn brieven. Ondertussen blijkt dat De Gucht recht had op de info die hij van de BBI kreeg.

Schieten op Crombez

In de nasleep van die beschuldigingen haalt De Gucht zwaar uit naar Crombez. "Hij heeft mijn dossier politiek willen recupreren en dat is klein", zegt de eurocommissaris. Voor VTM Nieuws gaat hij nog een stap verder en vraagt hij zich hardop af of "mijnheer Crombez nog wel kan functioneren". Crombez liet gisteren weten tevreden te zijn dat de BBI "onpartijdig en correct gehandeld heeft.

Archieffoto

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio