Ex-sp.a’er beschuldigt Caroline Gennez van gesjoemel

Anderhalve maand voor de verkiezingen beschuldigt een gewezen kandidaat de Mechelse sp.a en partijleider Caroline Gennez van gesjoemel met de uitgaven bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012. “Wij hebben minder dan de helft uitgegeven van wat mocht”, reageert Gennez.

ikerremans

Steven Hermans (41) uit Walem, die in oktober 2012 voor sp.a 24ste op de lijst stond, is formeel. “Sommige kandidaten moesten op 7 november een blanco formulier ondertekenen voor de aangifte van hun campagne-uitgaven. Zo zijn de uitgaven van Caroline Gennez, zo’n 50.000 euro, netjes verdeeld over de andere kandidaten”, stelt hij.

Gennez ontkent. “Wij hebben helemaal niets te verdoezelen. Wij hebben met de partij 65.000 euro uitgegeven en nog eens 40.000 euro met alle kandidaten samen. Dat is zelfs minder dan de helft van wat wij wettelijk mogen”, vertelt ze.

Uiteindelijk is de Walemnaar zelf naar de rechtbank getrokken om de aangifte te raadplegen. “Zo heb ik kunnen vaststellen dat er voor sommige kandidaten aangiftes van 1000 euro en meer waren gebeurd. Zelf wisten ze daar niets van”, aldus Hermans.

Een van de kandidaten bevestigt zijn verhaal. “Maar ik wil daarover niet getuigen in de krant. Als het tot een rechtszaak komt, wil ik dat wel doen”, luidt het. Door met zijn beschuldigingen aan de vooravond van 25 mei te komen, maakt Hermans zich volgens sp.a ongeloofwaardig. “Hij schiet om te raken. De termijn om een klacht in te dienen, is verlopen.”

SVH Foto JHS

Vastgoed

Jobs in de regio