Gebouwen Syncreon worden logistiek centrum Essers, 50 nieuwe jobs (video)

Het logistieke bedrijf H.Essers, met hoofdkantoor in Genk, gaat in de gebouwen van Syncreon een nieuwe activiteit ontplooien. Op de plaats waar nog tot het einde van dit jaar deurpanelen en bodembekleding voor Ford Genk worden gemaakt, zullen weldra logistieke diensten voor nutsbedrijven verzorgd worden, zo maakte de liberale vakbond ACLVB maandag bekend. Er worden in eerste instantie 50 jobs mee gecreëerd.

evrolix

H.Essers is één van de grootste logistieke bedrijven in ons land. Het voert niet alleen transportactiviteiten in heel Europa uit, maar verzorgt voor tal van grote spelers ook de logistiek vanuit eigen distributiecentra. "Het is de bedoeling dat H.Essers, dat al eigenaar is van dit gebouw, hier weldra zelf nieuwe activiteiten gaat ontplooien", zeggen Mario Versavel en Hasan Düzgün van de liberale vakbond ACLVB. "Er zal vooral logistieke dienstverlening voor nutsbedrijven als Infrax worden opgezet. Dat wil zeggen dat alle benodigde materialen door H.Essers vanuit een centraal depot naar de werven zullen worden gebracht."

Geert Bervoets, CEO van H.Essers, bevestigt het nieuws. "We mikken voor deze site in eerste instantie op ondernemingen die werken rond nutsvoorzieningen. We spreken in eerste instantie over een 50-tal nieuwe jobs. We weten dat Syncreon nog tot het einde van het jaar voor Ford Genk zal werken. Maar om niet tot een volledige leegstand te komen, willen we in samenspraak met Syncreon en Ford al na de zomer opstarten", zegt Bervoets.

Belga

Archieffoto JG

Bekijk ook de reportage van TVL

Vastgoed

Jobs in de regio