Voorzitter en technische staf Bergen stappen op

Voetbalclub Bergen heeft maandag uitleg gegeven over de stand van zaken, nu de Henegouwers sinds zaterdag zeker zijn van degradatie naar tweede klasse. Voorzitter Domenico Leone zet een stap opzij, zijn zoon Romain en Pierre François worden aangeduid als crisismanagers, zo werd op een persconferentie aangekondigd.

fvranckx

"Ik voel dat ik niet de man voor de toekomst ben", stelde Domenico Leone. "Dat is veeleer voorbehouden aan mijn zoon. Ik blijf nog voorzitter om de overgang in de best mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden. We zullen trachten de club opnieuw op te bouwen, maar dat betekent niet dat we alle inspanningen uit het verleden verloren laten gaan. Deze club bestaat 114 jaar, het zou jammer zijn mocht ze verdwijnen."

"Ik ben alleszins minder terneergeslagen dan bij de vorige twee degradaties naar tweede klasse", vervolgde de voorzitter. "Maar een situatie als deze is natuurlijk nooit makkelijk."

Tekort van 3 miljoen

Maandag werd bekendgemaakt dat de samenwerking met sportief adviseur Dimitri Mbuyu onmiddellijk wordt stopgezet. De voorzitter meldde tevens dat alle spelers, behalve vier jongeren uit het eigen opleidingscentrum, en de volledige technische staf een andere club mogen zoeken. Directeur-generaal Alain Lommers behoudt de dagelijkse leiding bij Bergen.

Domenico Leone verklaarde verder dat de trainingen nog doorgaan tot eind mei en dat de club een tekort van 2,5 à 3 miljoen euro moet aanvullen. Daarnaast dient de nodige financiering gezocht te worden voor het komende seizoen in tweede klasse.

"We moeten een zo klein mogelijk budget uitwerken, rekening houdend met de verliezen ten gevolge van de degradatie", aldus Domenico Leone. "Zo vallen we op het vlak van televisierechten van meer dan twee miljoen terug op 20.000 euro."

De club hoopt tot slot op een sterk signaal van de stad Bergen om opnieuw een eersteklasseclub te willen huisvesten. In dat opzicht is de verdere afwerking van de tribunes, zelfs al speelt de club in tweede klasse, een goed teken, zo besloot Leone.

Belga

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL