Red Star Line in nieuwe Suske en Wiske

Red Star Line in nieuwe Suske en Wiske

Red Star Line in nieuwe Suske en Wiske

Print
In Sterrenrood, het 328ste album van Suske en Wiske dat midden december uitkomt, gaat een hoofdrol naar het Antwerpse Red Star Line Museum.

WPG Uitgevers bevestigt dat de Red Star Line, de Belgische rederij die in de 19de eeuw veerdiensten verzorgde tussen Antwerpen en New York, de focus wordt van het verhaal. “Het wordt geen speciale uitgave, maar een regulier album in de reeks”, zegt PR-verantwoordelijke Kelly Van de Pas. “De idee om de Red Star Line hierin te betrekken, kwam van de scenaristen zelf.”

Of het album zal leiden tot een samenwerking tussen WPG Uitgevers en het Antwerpse museum, is nog onduidelijk. “Er is voorlopig enkel sprake van een PR-samenwerking. Mogelijk wordt het nieuwe album in het museum zelf voorgesteld.”

Het verhaal? Tijdens een bezoek aan het museum vertelt Sidonia hoe haar groottante Wiske als kind naar New York wordt gestuurd. Oog in oog met een bende meedogenloze diamantsmokkelaars laat Wiske zich van haar meest kordate kant zien.

Het is niet de eerste Suske en Wiske met de Antwerpse haven in de hoofdrol. In 2000 namen ze het nog op voor Doel in Het verdronken land.

Vorige week nog stelde Havenschepen Marc Van Peel De Havengeest voor, een strip van scenarist Peter Van Gucht en tekenaar Jan Bosschaert, die het economisch belang van de haven in de verf zet.

PB
Foto WPG

Nu in het nieuws