Cancellara: "Niemand wilde met Vanmarcke en mij meewerken"

De Zwitser Fabian Cancellara (Trek) kon zondag in Roubaix voor de derde keer de dubbel Ronde van Vlaanderen/Parijs-Roubaix op zijn naam schrijven. De Nederlander Niki Terpstra zette hem echter een hak, Cancellara moest tevreden zijn met de derde plaats na John Degenkolb.

fvranckx

"Het was echt lastig koersen vandaag, zeker met de wind die steeds op kop stond", verduidelijkte Cancellara. "Dat heeft er mee voor gezorgd dat er op een totaal andere manier gekoerst werd. Ik werd ook nog even opgehouden na een val. Ik moest van fiets wisselen, waardoor ik heel wat tijd diende goed te maken. Het kostte mij dan ook een pak energie om mijn positie voorin weer op te eisen, al kreeg ik daarvoor wel voldoende steun van mijn ploeg. Voorin werd er natuurlijk niet op mij gewacht."

"In volle finale geraakten we met Sep Vanmarcke, Zdenek Stybar, Peter Sagan en Degenkolb voorop, maar spijtig genoeg was de verstandhouding niet zo goed en wou niemand nog met Vanmarcke en mezelf meewerken. Daardoor konden er nog een pak andere renners aansluiting vinden. Dat was het kantelmoment in de wedstrijd. Omega Pharma-Quick.Step nam op dat punt de koers in handen en wanneer Terpstra ging was het meteen over en out. Ik heb dan nog het maximale uit de zaak gehaald en sta toch weer mooi op het podium van deze koers. Spijtig genoeg is er geen derde dubbel."

Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio