11-jarig meisje voorkomt dat ouders zelfmoord plegen

Een 11-jarig meisje heeft afgelopen dinsdag een gezinsdrama kunnen vermijden tijdens een woningbrand in Roeselare. Dat blijkt uit onderzoek van het parket in Kortrijk dat schrijft dat de woningbrand is aangestoken door de ouders van het meisje. Haar ouders wilden namelijk uit het leven stappen.

jrosquin

Afgelopen dinsdag raakte het meisje wakker door een brandgeur. Ze rende naar de buren die de politie en de brandweer verwittigden. Haar ouders, beiden 35 jaar, bevonden zich nog in de woning, maar konden gered worden. Ze werden met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Moordpoging

Maar zondagochtend meldt het parket dat de ouders zijn aangehouden voor moordpoging op hun dochter. Zij zouden de brand hebben gesticht. De vader wordt ook vervolgd voor de opzettelijke brandstichting van hun woning, met de verzwarende omstandigheid dat het gaat om een bewoond pand en bij nacht.

De ouders van het meisje liggen nog steeds in het ziekenhuis. Dinsdag moeten ze voor de raadkamer verschijnen.

Foto: PN


Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op de website www.zelfmoord1813.be.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER