Eigenaar van Pazzo kookt voor Duivels

William Wouters, uitbater van het restaurant Pazzo in Antwerpen, wordt chef-kok van de Rode Duivels. Dat maakte de Voetbalbond donderdag bekend.

Na het ontslag van chef-kok Wim Casteleyn maandag, zocht bondscoach Marc Wilmots dringend een vervanger. Samen met kinesist Lieven Maesschalck belandde hij maandagavond nog in restaurant Pazzo. Donderdag werd duidelijk waarom ze Antwerpen bezochten.

William Wouters zelf, die vorige maand nog aankondigde dat hij met zijn zaak zou stoppen en definitief naar het Portugal van zijn echtgenote Filipa zou verhuizen, heeft de opdracht aanvaard. Hij is chef-kok van opleiding maar werd sommelier. Hij wordt geroemd als een van de beste 'neuzen' van het land. Maar aan die wijnkennis zullen de Rode Duivels alleen passief iets hebben.

Toch bracht de wijn hem naar Brazilië. Daar vroeg hij zijn Portugese echtgenote ten huwelijk. William, Filipa en haar vader Luis Pato voeren het gros van hun wijnen uit naar Brazilië. William kent dus de cultuur van het land, een kennis die op veel vlakken van pas kan komen. Juist daarom rijst het vermoeden dat Wouters om meer dan alleen maar te koken, afreist naar het WK. Zo heeft hij de nodige lokale productkennis en kan hij als geen ander de Portugees sprekende, Braziliaanse keukenbrigade aansturen.

Toch moeten de Rode Duivels enige reserve jegens de Antwerpse chef inbouwen. De man is een enorme voetbalgek. En het Antwerpse voetbal groeit sowieso in de bende van Wilmots. Want na Thomas Vermaelen, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Moussa Dembélé is William Wouters het vijfde Beerschotproduct in de kern.

JVB

Foto Bert Hulselmans

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio