Doorbraak in Menense moordzaak met Ravelse link

Het gerecht in Kortrijk heeft drie verdachten opgepakt voor de moord op Stefaan Bekaert.

toon.verheijen@gazetvanantwerpen.be

Stefaan Bekaert (41) uit Menen bij Kortrijk verdween eind januari van dit jaar. Enkele dagen later werd zijn wagen teruggevonden aan het kanaal Dessel-Schoten in Ravels. Pas daarna werd, bij een tweede huiszoeking, het stoffelijk overschot gevonden van de man. Het lag verstopt op de zolder van zijn eigen woning in Menen. Het gerecht richtte zijn pijlen op een mogelijk Kempense link. Het slachtoffer zou kennissen gehad hebben in de Kempen. Maar al snel werd duidelijk dat de bankkaart van Stefaan Bekaert gebruikt werden in Ravels. Er werd verschillende keren geld afgehaald. Enkele weken geleden werd nog twee keer met man en macht het kanaal doorzocht in Ravels op zoek naar een moordwapen. Dat wapen werd echter nooit gevonden.

Nu hebben de Kortrijkse speurders echter wel een doorbraak geforceerd. In de buurt van Arnhem, ver weg van de Belgisch-Nederlandse grens in Ravels, werd een Nederlands echtpaar gearresteerd samen met hun minderjarige zoon. "We hebben ze dinsdagavond opgepakt en laten aanhouden", zegt een woordvoerder van het parket in Kortrijk. "Het drietal werd dinsdagavond gearresteerd in een volkswijk in Arnhem. Tegen het trio liep een internationaal aanhoudingsbevel nadat de man van het koppel was gefilmd toen hij in de Kempen geld afhaalde met de bankkaart van het slachtoffer."

De verdachten kenden Bekaert . Voor zijn verdwijning eind januari verbleven ze zelfs een tijd in zijn woning, maar na zijn verdwijning waren ook de Nederlanders verschwunden. De speurders slaagden er uiteindelijk in de verdachten te identificeren vermoedelijk omdat ze zo dom waren op de bankkaart nog te gebruiken. Dat leidde dinsdagavond uiteindelijk tot hun arrestatie. Het Kortrijkse gerecht vraagt nu de uitlevering van de drie verdachten. Pas dan kunnen ze echt ondervraagd worden door de Belgische speurders.

Toon Verheijen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Menen