17-jarige komt om na aanrijding tractor

In Boortmeerbeek is donderdagmiddag een 17-jarig meisje om het leven gekomen in een dodehoekongeval met een tractor. De bestuurster van de bromfiets, een 18-jarige uit Bonheiden, raakte zwaargewond maar is aan de beterhand.

De Bruyn Chris

Het ongeval gebeurde donderdagmiddag rond 11.45u op het kruispunt van de Leuvensesteenweg met de Kallebeekstraat in Boortmeerbeek. De 17-jarige Kaat V. uit Boortmeerbeek zat als passagier op een bromfiets die op de Leuvensesteenweg werd aangereden door een tractor die rechtsaf sloeg. Die trok een aanhangwagen met grond. Beiden reden in de richting van Mechelen. Kaat V. was op slag dood.

Het zoveelste typische dodehoekongeval volgens het parket van Leuven. Dat stuurde een wetsgeneesheer, een verkeersdeskundige en het gerechtelijk labo ter plaatse. “Volgens de resultaten bleek de bestuurder niet onder invloed”, zegt parketmagistraat Sarah Callewaert.

De chauffeur van de tractor is de 22-jarige Pallieter P. uit Boortmeerbeek. De jongeman is tuinier maar reed op het ogenblik van de feiten voor een tuinaannemingsbedrijf uit Kampenhout.

De bestuurster van de bromfiets, een 18-jarige uit Bonheiden, raakte gekwetst en werd onder begeleiding van een MUG-team weggevoerd naar het UZ Gasthuisberg in Leuven. Volgens het parket is ze aan de beterhand.

Chris De Bruyn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners