Windstoot blaast gat in dak brouwerijgebouw

Windstoot blaast gat in dak brouwerijgebouw

Windstoot blaast gat in dak brouwerijgebouw

Print
Zandhoven - Een windstoot heeft een gat geslagen in het dak van het oude brouwerijgebouw van de Zwarte Arend in Pulderbos (Zandhoven). Het bijgebouw is tot spijt van de eigenaar niet beschermd als monument.
Het 16de-eeuwse woonhuis van brouwerij Zwarte Arend is wel beschermd en werd midden jaren 80 met tussenkomst van Monumentenzorg gerestaureerd.
De hele site is trouwens beschermd als dorpsgezicht, maar het 19de-eeuws brouwerijgebouw met de typische schoorsteen vreemd genoeg niet. "We vinden dat zelf eigenlijk best jammer en informeerden al bij Monumentenzorg, maar voor de restauratie van het brouwerijgebouw kunnen we geen subsidies krijgen", vertelt eigenares Evi Van Mechelen. "We weten nog niet wat we gaan doen. De bouwvallige toestand is een van de redenen waarom we onze privéweg ernaast hebben afgesloten. Als er iets afwaait, zijn wij aansprakelijk." Over de tennisterreinen lopen de gesprekken met de gemeente nog. De familie heeft een voorstel gedaan aan de gemeente zodat de recreatiefunctie behouden blijft.

KMa

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio