"Wij willen met Parijs-Roubaix het grootste gratis spektakel blijven"

Al acht jaar leidt Christian Prudhomme de afdeling wielrennen binnen ASO, organisator van de Ronde van Frankrijk, maar zondag ook Parijs - Roubaix. Voor de 53-jarige Parijzenaar staat de Helleklassieker gelijk aan de legende van het wielrennen.

drombouts

"Ik verwacht een grote strijd tussen de favorieten, zoals elk jaar in Parijs-Roubaix", zegt Prudhomme. "De Ronde van Vlaanderen toonde een dominante Fabian Cancellara. Zondag is hij opnieuw favoriet, maar hij zal het niet makkelijk hebben. Hij zal moeten afrekenen met het blok van Omega Pharma - Quick-Step, met niet alleen Boonen maar ook Stybar in grote doen."

"Maar ik verwacht ook veel van Geraint Thomas, die afgelopen zondag al in topvorm was en in 2010 mee de Touretappe over de kasseien van de Hel kleur gaf. En ik ben ook benieuwd naar de prestatie van Bradley Wiggins. Als hij zich een doel stelt, heeft hij nog maar zelden teleurgesteld. En hij eindigde in Vlaanderen niet zo ver achter de besten."

De Ronde van Vlaanderen heeft de voorbije jaren meermaals het parcours gewijzigd uit commerciële overwegingen. Maar in Parijs-Roubaix zal dat niet meteen gebeuren. "De Ronde van Vlaanderen heeft het voordeel dat alles zich afspeelt op een zakdoek. Die luxe heeft Parijs - Roubaix niet. Wij moeten een afstand overbruggen om van Compiègne in Roubaix te geraken, wij moeten bepaalde zones aandoen omdat we het grootste gratis spektakel willen blijven."

"Roubaix is voor mij de legende van het wielrennen. Als kind kon ik genieten van de strijd tussen Merckx en Van Looy, de prestaties van Roger De Vlaeminck. Maar bovenal, dit is een wedstrijd die niemand per ongeluk wint. Toen Knaven in Roubaix de beste was, vroegen velen zich af wie hij was. Mijn antwoord was simpel: wie in Roubaix wint, is een kampioen."

GVDL

Foto Photo News

Vastgoed

Jobs in de regio