Giants kennen geen problemen met Willebroek

Woensdagavond stond in het basketbal de regionale derby op het programma tussen Kangoeroes basket Willebroek en de Port of Antwerp Giants. De thuisploeg, nieuw in de Ethiasleague, probeert de rode lantaarn te vermijden. De bezoekers knokken nog steeds voor die felbegeerde zesde plaats en dus de play-offs. De havenjongens hadden de wedstrijd al snel onder controle en boekten dan ook een logische overwinning.

tmas

De thuisploeg moest playmaker en man in vorm Luke Loucks missen. "Een groot probleem", aldus coach Aleksander Peldic voor de wedstrijd. "Ik heb in mijn kern niemand die het niveau van onze Amerikaan op de één positie evenaart, het wordt dus behelpen." Bij de bezoekers was op Driesen na iedereen fit. Voor Thomas De Thaey werd het een speciale avond. Al meerdere dagen wordt hij immers in de pers vermeld als nieuwe aanwinst van de Giants.

Maxime De Zeeuw opende sterk met vijf punten op een rij. De thuisploeg acteerde slordig en de Giants liepen al snel tien punten uit. (3-13) Een buzzerbom van Zivanovic kon het slechte eerste kwart van de thuisploeg niet verdoezelen. De stand na tien minuten was 10-24.

In kwart twee moest Vervaeck al snel ingrijpen met een time-out. De thuisploeg was op kousevoeten terug gekomen tot 16-24. Coach Peldis had ondertussen ook zijn defence verstevigd zodat een sterke Pearson en bommen van Mwema nodig waren om de Antwerpse bonus op om en bij de tien punten te houden. Roel Moors kon met zes punten op rij voor een 27-43 ruststand zorgen.

Bij 38-58 en na drie Antwerpse bommen van Stewart, de Zeeuw en Pearson was de twintiger een feit. Coach Peldic kreeg een technische fout wegens protest, iets later gevolgd door Souvereyns. De havenjongens profiteerden vanachter ce vrijworplijn. (41-64) Coach Vervaeck had ondertussen verschillende basisspelers naar de bank gehaald. Dit liet de thuisploeg toe om langs De Thaey en Van Schil terug te komen tot 53-66 na driekwart wedstrijd.

De Willebroekse Pearson en Hernandez probeerden de thuisploeg terug in het spoor van de Giants te krijgen (63-74) maar dichter kwamen ze niet meer want Stewart zette met twee bommen binnen de minuut terug orde op zake. Met een bom en een spectaculaire dunk was het aan de Antwerpse Pearson om alle twijfels weg te nemen. Eindstand : 72-90.

Kangoeroes Willebroek: Fitzpatrick 6, Dobbelaere 2, Souveryns 8, Van Schil 4, Gorremans 4, De Thaey 7, Hernandez 11, Mollekens 0, Zivanovic 9, Pearson 17, Oveneke 4Port of Antwerp Giants: Moors 11, Donkor 0, Turner 9, Pearson 30. Spica 2, Stewart 18, Mwema 8, Simons 0, De Zeeuw 12, Schoepen 0

Ludo Hendrickx, Foto DVDV

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal