Groen parkje frist omgeving pastorie op

Print

Groen parkje frist omgeving pastorie op

Heist-op-den-Berg - De inwoners van Pijpelheide krijgen zoals beloofd hun groene park rond de pastorie. De plannen daarvoor zijn goedgekeurd door de gemeenteraad.
Sinds pastoor Alfons Kemps dertien jaar geleden met pensioen ging, staat de pastorie langs de Schrieksesteenweg van Pijpelheide te verkommeren. Momenteel is een aannemer bezig met de afwerking van de pastorie van het kleine Heistse kerkdorp. Er komen drie sociale appartementen en een lokaal voor de kerkfabriek.

Naast het huisvestingsproject zal de gemeente ook nog voor een openbaar park zorgen voor en achter de pastorie. "We willen er een knap parkje van maken waar de hele buurt van kan genieten", zegt schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld). "Aan de voorkant komt een tuin en een vijver die ook als bufferbekken gebruikt zal worden. Ook komen er elf parkeerplaatsen. De achterkant zal als park verder worden ingericht. De monumentale poort zal teruggeplaatst worden en het bestaande hekwerk wordt behouden."

De buitenaanleg kost meer dan 200.000 euro, waarvan de gemeente de helft moet betalen. De rest wordt bijgelegd door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen.

De uitvoering van het project liet wel heel wat jaren op zich wachten. "We wilden het park pas aanleggen als de werkzaamheden achter de rug zijn in het gebouw zelf. Daarvoor moesten we wachten tot de Zonnige Kempen het woonproject rond had", klinkt het.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio