1/5

Goederentrein tijdlang defect tussen Essen en Roosendaal

Tussen het Nederlandse Roosendaal en Essen reden gisteravond een tijdlang geen treinen nadat de remmen van een goederentrein defect waren geraakt.

Doordat de remmen van de goederentrein geblokkeerd waren, was er een tijdlang geen treinverkeer meer mogelijk tussen Roosendaal en Essen. Daardoor kon ook de Thalys niet verder. De Nederlandse spoorwegmaatschappij NS legde bussen in om de gestrande reizigers naar Essen te vervoeren. Daar konden ze hun reis verder zetten. Ook vanuit Essen stonden drie bussen klaar om de reizigers naar Roosendaal te vervoeren.

"Rond 18.30u kregen we de melding dat de remmen van een goederentrein in Roosendaal waren vastgelopen", vertelt het spoorwegpersoneel in Essen. "De Nederlandse spoorwegen hebben bussen ingelegd om de gestrande reizigers van Nederland naar Essen te vervoeren."

"Wij komen van Haarlem en moeten naar Antwerpen", zeggen Kristien, Katrien, Deborah en Kimberly. "We zijn vanmiddag om 16u vertrokken. Normaal is de treinreis korter, maar door deze onvoorziene omstandigheden loopt het allemaal wat uit. Op de trein werd ons verteld wat er aan de hand was. Na een dik half uur mochten we de trein verlaten en werden we met bussen naar het station van Essen gebracht. Nu is het wachten op een trein die ons verder naar Antwerpen kan vervoeren."

De problemen waren later op de avond opgelost. Gevolgsvertragingen bleven mogelijk.

MaTi Foto MaTiMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio