De Wever excuseert zich bij Kherbache

De Wever excuseert zich bij Kherbache

De Wever excuseert zich bij Kherbache

Print
Bart De Wever (N-VA) excuseert zich bij Yasmine Kherbache, sp.a-fractieleidster in de Antwerpse gemeenteraad. In een interview met het weekblad Knack had de Antwerpse burgemeester zware kritiek op Kherbache, onder meer omdat ze als fractieleidster afwezig was op de gemeenteraad. "Ik wist niet dat ze ziek was", klinkt het nu in een reactie aan Knack.be.

In het bewuste interview maakt De Wever brandhout van de linkse oppositiepartijen in Antwerpen, die hij verwijt onderling aan een opbod bezig te zijn en vooral elkaar stokken in de wielen te steken. De Wever is vooral weinig onder de indruk van het oppositiewerk van sp.a, de tweede grootste fractie. "Waar is Yasmine Kherbache? De 'antipode van De Wever', zo werd ze vorig jaar aangekondigd. De waarheid is dat ze nu al is weggedeemsterd. Op de laatste gemeenteraden was Kherbache zelfs niet aanwezig. Dat heb ik nog nooit geweten van een 'oppositieleidster'."

Die kritiek liet Kherbache niet zomaar over zich gaan. "Heb gemeenteraad gemist omdat ik ziek te bed lag, mijnheer De Wever", luidde het in een eerste tweet. "U ziek? Ik stuur sms 'veel beterschap'. Ik ziek? U haalt uit in de pers", klonk het even later. Ook sp.a-voorzitter Bruno Tobback reageerde boos op de uithaal.

"Ziekte was ons niet gemeld"

"Het is niet de bedoeling geweest onder de gordel te slaan of persoonlijk te worden", zegt De Wevers woordvoerder Philippe Beinaerts nu in een reactie aan Knack.be. Volgens de woordvoerder was de burgemeester voor de gemeenteraadszitting van eind maart niet op de hoogte gebracht van de ziekte van Kherbache. "Dat is ons nooit gemeld, ook niet op de voorafgaande vergadering met de fracties. De burgemeester wil zich dan ook verontschuldigen."

"Sp.a legt bijzonder weinig gewicht in schaal"

Anderzijds neemt De Wever nauwelijks iets terug van zijn woorden uit het interview. "Sp.a in het algemeen en Yasmine Kherbache in het bijzonder leggen bijzonder weinig gewicht in de schaal. Ze worden vaak weggespeeld door de andere oppositiepartijen."

.

Nu in het nieuws