Marcel Kittel: "Wij leveren sprintwerk op maat"

"Met de ploeg leverden we 'sprintwerk op maat'", reageerde Marcel Kittel (Giant-Shimano) woensdag, nadat hij als eerste renner in de geschiedenis drie keer op rij de Scheldeprijs gewonnen had.

"Het was al een poosje geleden dat ik nog eens kon winnen. In de Driedaagse De Panne-Koksijde kon ik me niet profileren, Ik kon me nooit echt goed positioneren en was er telkens aan voor de moeite. Nu was dat anders. Ik zat in het wiel van Alessandro Petacchi en ik wist dat ik vroeg kon aangaan om dat de wind in de rug blies. Op zowat 300 meter voor de finish ben ik vol doorgegaan. Ik had aan de eindmeet blijkbaar nog voldoende over. Het is altijd mooi te winnen, maar zeker als je dat voor de derde keer op rij kan doen in een wedstrijd die omschreven wordt als een kampioenschap voor sprinters."

Als Kittel de Scheldeprijs nog een wint, wordt hij alleen recordhouder. Twee andere renners hebben drie zeges op hun naam. Dat zijn Piet Oellibrandt (1960, 1962 en 1963) en de Brit Mark Cavendish (2007, 2008 en 2011).

Foto GMax

Lees ook: Drie op drie voor Kittel in Scheldeprijs

Meer sportnieuws