Toestand aangereden toeschouwster nog steeds kritiek

Toestand aangereden toeschouwster nog steeds kritiek

Toestand aangereden toeschouwster nog steeds kritiek

Print
De vrouw die zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen betrokkken was in de valpartij met Johan Vansummeren in Wielsbeke, is nog steeds kritiek. Dat heeft het parket van Kortrijk woensdag bevestigd.

Zoals velen ging Marie-Claire Moreels afgelopen zondag de renners aanmoedigen. De 65-jarige vrouw vatte post op een verkeersgeleider in de Stationsstraat. Toen het peloton splitste, kon Johan Vansummeren geen kant meer uit. Hij knalde aan een snelheid van 65 kilometer per uur tegen de vrouw. Marie-Claire belandde met haar hoofd hard op de stoep.

Ze werd met een hersentrauma naar het ziekenhuis overgebracht. Nog dezelfde dag onderging de Wielsbeekse twee chirurgische ingrepen. "Drie dagen later is de toestand van de vrouw nog steeds kritiek maar stabiel", klinkt het woensdag bij het Kortrijks parket.

Johan Vansummeren reageerde na het ongeval bijzonder emotioneel en aangeslagen. De renner nam intussen ook zelf contact op met de echtgenoot van het slachtoffer. Woensdag stak het gerucht de kop op dat hij zondag niet zou starten in Parijs-Roubaix. Dat blijkt echter nog geen zekerheid. Pas donderdag hakt de Limburger de knoop over zijn deelname door. Vansummeren zegevierde drie jaar geleden in Roubaix.

Bekijk hier de beelden van het ongeval. OPGELET: HARDE BEELDEN:

Belga, Foto Belga

Meer sportnieuws