Courtois: "Klaar om iets groots neer te zetten"

Atlético Madrid maakt een magisch seizoen door. De Rojiblancos voeren niet alleen de Spaanse Primera Division aan, ze maken ook een goede kans om zich bij de laatste vier in de Champions League te nestelen. Daarvoor verzekerden ze zich vorig week in elk geval van een goede uitgangspositie. Vanavond kunnen ze de klus klaren in hun eigen Vicente Calderon.

tmas

“We zijn goed voorbereid om iets groots neer te zetten", aldus Atlético-sluitstuk Thibaut Courtois. "We moeten proberen om hetzelfde niveau te halen als in de heenmatch en de andere duels tegen Barça, eerder dit seizoen. Dit keer kunnen we op ons publiek terugvallen. Met hun steun in onze rug, gaat het toch altijd wat makkelijker. Die steun helpt als je een doelpunt nodig hebt en spoort je aan om net wat meer te lopen.”

Courtois’ coach Diego Simeone rekent alvast op zijn doelman. “In dit soort wedstrijden heeft hij een cruciale rol, maar hij weet hoe hij daar mee om moet gaan en kan de match controleren. Hij doet veel meer dan tussen de palen staan en voert zijn taken prima uit.”

Belga, Foto AFP

MEER OVER Thibaut Courtois

Meer sportnieuws