Fans halen opgelucht adem: Hull City mag naam niet wijzigen

De Engelse voetbalbond FA heeft woensdag Hull City verboden zijn naam te wijzigen. De Egyptische eigenaar Assem Allam wou de naam veranderen in Hull Tigers. 63,5 procent van de FA council, waarin vertegenwoordigers van alle geledingen van de Engelse voetbalwereld zetelen, stemde tegen dat plan.

Assem Allam, die de 110 jaar oude club in december 2010 overnam, wil de naam om marketingsredenen wijzigen. "City", vindt hij maar een saaie naam. Hij kreeg daarbij ook al veel tegenkanting van supporters, die zich verenigden in de groep "City Till We Die".

In januari dreigde Allam ermee op te stappen als de naamswijziging niet doorgevoerd zou worden. "Niemand op aarde heeft het recht om mijn zakelijke beslissingen in twijfel te trekken. Ik ben hier om de club te redden, maar binnen de 24 uur kan ik weg zijn", klonk het toen.

Nu wil Hull City voorlopig niet reageren op de beslissing van de FA. "We concentreren ons eerst op de steun aan coach Steve Bruce en het team, dat zondag voor het eerst in tachtig jaar in de halve finales van de FA Cup aantreedt", klinkt het op de website.

Belga, Archieffoto

Meer sportnieuws