Antwerpse haven wint tweede keer welzijnsprijs voor zeelieden

Antwerpse haven wint tweede keer welzijnsprijs voor zeelieden

Antwerpse haven wint tweede keer welzijnsprijs voor zeelieden

Print
Voor de tweede keer heeft de Antwerpse haven de prijs van 'Haven van het jaar' in de wacht gesleept tijdens de 'International Seafarers' Welfare Awards'. Dat maakte het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen woensdag bekend in een persbericht. De jury loofde de consistente zorgzaamheid van de Antwerpse haven.

De prijs is een organisatie van de welzijnsorganisatie International Seafarers' Welfare and Assistance Netwerk (ISWAN). De bekroning wordt toegekend aan havens die de inspanningen leveren voor zeelieden die dag in dag uit aan- en afvaren.

De jury was "erg onder de indruk van de aanhoudende toewijding van de haven van Antwerpen voor het welzijn van de zeelieden". Meer specifiek prees ze de gratis draadloze internettoegang en een gratis shuttlebusdienst voor de zeelieden, alsook de nauwe samenwerking tussen de haven en de welzijnsorganisatie.

Christiaan De Block, Chief Operations Officer van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, nam de prijs in ontvangst tijdens de uitreiking bij de International Labour Organisation (ILO) in Genève. "We zijn een haven van en voor mensen", stelde hij. "Deze tweede erkenning vormt voor ons allerminst een eindpunt, we zullen ons onverminderd blijven inzetten om zeelieden een thuishaven te bieden in onze haven."

Foto JVDP

.

Nu in het nieuws