"Deze 'Deadline' is geen doorslagje van de eerste"

Deze 'Deadline' is geen doorslagje van de eerste

"Deze 'Deadline' is geen doorslagje van de eerste"

Print
Zelf had Maarten Moerkerke ook niet verwacht dat er een tweede reeks van 'Deadline' zou komen. Maar nu het vervolg op Deadline 14/10 klaar is om Antwerpen en de rest van Vlaanderen tot aan de verkiezingen in spanning te houden, lijkt het onlogischer dat dit verhaal niet was gemaakt. “De personages waren te interessant om na één verhaal al te stoppen”, vindt regisseur Maarten Moerkerke.

Chat vrijdag met Maarten Moerkerke en win!

"Ik was heel benieuwd toen productiehuis Menuet en vtm me lieten weten dat ze plannen hadden voor een vervolg", zegt regisseur Maarten Moerkerke in een interview met het magazine CittA. "Toen ik het scenario las, voelde ik dat het goed zat. Het is een heel ander verhaal dan dat van Deadline 14/10 waarbij het raadsel van het verdwenen meisje Lena wordt opgelost. Nu begint het verhaal met die ramp op een school. De politieke situatie is natuurlijk ook helemaal anders. Het duel tussen een zittende burgemeester en een populaire kandidaat-burgemeester is relatief simpel. Nu is er geen rechtstreekse strijd. We focussen ook meer op de persoonlijke situatie van de burgemeester.

Wat waren de moeilijkste scènes om te draaien?
Moerkerke: "Gelukkig is het allemaal heel vlot gegaan, want de timing was krap. Op 1 november was de definitieve versie van het scenario klaar en op 12 november zijn we beginnen te draaien. Omdat de crew en de acteurs grotendeels hetzelfde waren, was iedereen al goed op elkaar ingespeeld. Daardoor konden we verder gaan met het verhaal te vertellen."

"Deze Deadline is geen doorslagje van de eerste, het is echt een nieuw verhaal. Het enige dat echt tegensloeg was dat er tijdens het draaien op een dag ineens een enorme kerstboom op 't Schoon Verdiep stond. (lacht) Daar hebben we omheen moeten filmen. Maar verder hadden we geluk met de zachte winter. Het is uitzonderlijk om een reeks te draaien in de kortste tijd van het jaar. Om het risico te beperken zijn er ook meer scènes binnen dan vorige keer."

Nu is het verhaal echt klaar neem ik aan, want nu hebben we alle verkiezingen wel gehad.
Moerkerke: "Dat denk ik ook, maar je weet nooit wat ze nog verzinnen. De scenaristen zijn tot veel in staat en de personages zijn heel interessant. Ze hebben me nu ook verrast met dit verhaal. Dus never say never."

Maaike Floor
Foto Maarten De Bouw

.

Nu in het nieuws