Doodsoorzaak Peaches Geldof blijft ook na autopsie onduidelijk

Het raadsel rond de plotse dood van Peaches Geldof blijft voorlopig onopgelost. De autopsie van haar lijk bleef woensdag zonder resultaat. Het toxicologisch onderzoek laat nog op zich wachten en kan nog weken aanslepen. Dat deelde de politie van het Engelse graafschap Kent mee. Het onderzoek naar de dood van de pas 25-jarige dochter van muzikant Bob Geldof wordt voortgezet.

Sapdieet mogelijke oorzaak dood Peaches Geldof (oproep)

De moeder van twee zoontjes van bijna één en twee jaar werd maandag levenloos in haar woning in het graafschap bij Londen aangetroffen. De politie heeft volgens de media geen drugs noch een afscheidsbrief gevonden. Een officiële bevestiging daarvoor is er niet. Een misdaad had de politie maandag al uitgesloten.

De Britse media speculeerden woensdag over de psychische toestand van de jonge vrouw kort voor haar dood. Zondag had Peaches Geldof nog een babyfoto van haar met haar moeder Paula Yates online gepost. Yates was op 41-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne gestorven. Haar tweede dochter Peaches was toen elf jaar oud.

In interviews had Peaches Geldof gezegd dat ze erg onder de dood van haar moeder heeft geleden. Aan de andere kant had ze onlangs in een column voor het Britse magazine "Mother & Baby" geschreven dat de geboorte van haar twee zoontjes haar leven in de goede zin heeft veranderd. De charmante jonge vrouw werkte onder andere als model en moderator. Door haar buitensporige levensstijl haalde ze steeds weer de krantenkoppen, daarbij was ook sprake van drugsmisbruik.

Belga, Foto AFP

Nu in het nieuws