1/6

Jean-Claude Juncker bezoekt 't Groen Kwartier

Na zijn bezoek aan de Antwerpse haven begaf Jean-Claude Juncker zich woensdag naar de site 't Groen Kwartier in het gezelschap van Kris Peeters, Marianne Thyssen, Hilde Crevits, Steven Vanackere en Ivo Belet. Deze site is gelegen op de terreinen van het vroegere Militaire hospitaal waar nu ook The Jane, het restaurant van Sergio Herman gevestigd is, in de voormalige kapel.

Juncker is de ex-premier van het Groot Hertogdom Luxemburg. Hij is ook kandidaat voor de Europese christendemocraten om voorzitter te worden van de Europese Commissie. Juncker noemde Vlaanderen een goede plek om te investeren en hij zei dat er ruimte is voor verreikende investeringen.

De CEO van Matexi, Gaëtan Hannecart beschreef de geschiedenis, de realisaties, de doelstellingen en de werkwijze van dit bedrijf. 't Groen Kwartier is een van de 580 projecten van de groep in België, Luxemburg en Polen. Hij beschreef dit project als een site die groen brengt in buurt, die bovendien gemakkelijk toegankelijk is en volledig autovrij. Naast een restaurant, tuinen en een supermarkt in opbouw vindt men er ook een Velo-station en een Cambio-standplaats. Juncker onthulde de standplaats van Cambio, het initiatief voor autodelen van De Lijn/MIVB/TEC, VAB, NMBS Holding en Taxistop.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken viel de eer te beurt om de inleidende speech te geven tot het inhuldigen van de standplaatsen van de auto-delen organisatie Cambio. Jean-Claude Junckers onthulde de parkeerplaatsen

Maba

Foto's Maba

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio