Tobback pikt kritiek De Wever op afwezigheid Kherbache niet

Tobback pikt kritiek De Wever op afwezigheid Kherbache niet

Tobback pikt kritiek De Wever op afwezigheid Kherbache niet

Print
Sp.a-voorzitter Bruno Tobback is bijzonder boos op de "shockerende manier" waarop Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zich heeft uitgelaten over de afwezigheid van sp.a-fractieleidster Yasmine Kherbache in de gemeenteraad. "De waarheid is dat ze nu al is weggedeemsterd", verklaarde De Wever in Knack. "Op de laatste gemeenteraden was Kherbache zelfs niet aanwezig. Dat heb ik nog nooit geweten van een 'oppositieleidster'."

Lees ook: De Wever: "Antwerpse sp.a is niet in staat tot oppositie"

Volgens sp.a-voorzitter Tobback zat Kherbache thuis met griep. "Maar dat doet er zelfs niet toe", zegt hij woensdag. "Alle politieke tegenstanders van De Wever hebben altijd vermeden misbruik te maken van zijn gezondheidsproblemen."

Derderangs N-VA'er

Tobback doelt op de longinfectie die de Antwerpse burgemeester in het ziekenhuis deed belanden en die hem verplichtte het een tijdje rustiger aan te doen. De N-VA-voorzitter laat dan ook verstek gaan voor de meeste debatten in aanloop naar de verkiezingen. "Hij stuurt elke week een derderangs N-VA'er die dan meestal het tegengestelde verhaal komt vertellen van de N-VA'er van de week daarvoor", aldus Tobback.

Dat de oppositie in Antwerpen vooral onderling strijd voert in plaats van tegen het bestuur, vindt Tobback nonsens. "Maar blijkbaar wordt De Wever daar nerveus van. PVDA is alleszins te klein om ons te kunnen opjutten, die partij haalt in Vlaanderen de kiesdrempel niet."

Kherbache zelf reageerde al op Twitter: "U ziek? Ik stuur sms 'veel beterschap'. "Ik ziek? U haalt uit in de pers. #antipode?"

Foto Belga (Yasmine Kherbache in het Antwerpse stadhuis)

.

Nu in het nieuws