Gemeente onderzoekt elektronisch betalen

Gemeente onderzoekt elektronisch betalen

Gemeente onderzoekt elektronisch betalen

Print
Nijlen - Het zou mogelijk moeten zijn om in het gemeentehuis elektronisch te kunnen betalen. De gemeente onderzoekt die piste na een vraag van gemeenteraadslid René Van Goubergen (Open Vld).
"Wanneer inwoners een identiteitskaart of een reispas op het gemeentehuis afhalen, moeten ze soms grote bedragen betalen. Veel mensen zijn op cash betalen niet voorbereid en moeten vaak nog naar de bank om geld af te halen. Het gaat dagelijks over veel geld dat de bedienden ontvangen, dat is niet risicoloos. In het verleden kreeg het gemeentehuis al onaangekondigd bezoek van dieven die het op het geld gemunt had. Daarom hoop ik dat er snel overgeschakeld kan worden op elektronisch betalen. Het is veel klantvriendelijker en veiliger", aldus van Goubergen.

Schepen van Financiën Geert Verrelst (CD&V) laat de vraag onderzoeken. "We vragen van verschillende formules prijs op en zullen dan beslissen of we dit versneld kunnen doorvoeren. In het nieuwe gemeentehuis dat gepland is, zal er sowieso elektronisch betaald kunnen worden."

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio