Nutsbedrijven zoeken naar leidingen bij kruispunt Ring

In de buurt van het kruispunt van de Lierse Ring (R16) en de Mechelsesteenweg (N14) worden dezer dagen proefsleuven gegraven naast de weg. Aan de hand van die sleuven zullen de nutsmaatschappijen de exacte ligging bepalen van kabels en leidingen voor gas, elektriciteit en water in de ondergrond. Deze werkzaamheden duren uiterlijk tot 10 mei.

Van Rompaey Chris

Het onderzoek via proefsleuven is nodig om in een latere fase de ondergrondse leidingen te kunnen verplaatsen met het oog op de ondertunneling van het kruispunt. De graafwerken voor de proefsleuven, zo'n twee meter lang en een halve meter breed, gebeuren in de bermen naast de rijweg. Ze brengen soms beperkte hinder met zich mee voor fietsers, aan wie gevraagd wordt om ter hoogte van de proefsleuven even van de fiets af te stappen.

Zoals eerder gemeld zal de bovengrondse herinrichting van het kruispunt van de Ring (R16) en de Mechelsesteenweg (N14) niet gebeuren met rotondes, maar met conflictvrije verkeerslichten. Het Agentschap Wegen en Verkeer, de aannemersfirma en de nutsmaatschappijen zijn nu volop bezig met de voorbereiding van de heraanleg van het kruispunt. In de loop van mei zal de planning van de werken bekendgemaakt worden.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio