Heiligverklaring pausen live te volgen in Kinepolis

Heiligverklaring pausen live te volgen in Kinepolis

Heiligverklaring pausen live te volgen in Kinepolis

Print
Kinepolis Antwerpen zendt op 27 april vanaf 10 uur de heiligverklaring van de pausen Johannes XXIII en Johannes Paulus II in Rome rechtstreeks uit in 3D, zo meldt de bioscoopgroep op haar website.

De tickets zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt (tot 420 in twee zalen). Registratie is sinds woensdag mogelijk op de website kinepolis.be/heiligverklaring.

Het is de eerste keer dat Kinepolis een pauselijke plechtigheid live uitzendt. Het Vaticaan heeft zelf voorgesteld de ceremonie in 3D te vertonen, zei woordvoerder Benoit Lescrinier van Kinepolis aan Belga. De bioscoopgroep diversifieert door naast films ook opera, ballet, concerten ... te vertonen en wil met de gratis uitzending van de heiligverklaring (die ook op tv te zien is) onder meer uittesten hoe groot de respons hierop zal zijn.

Voor de heiligverklaring van Johannes Paulus II en Johannes XXIII wordt een massa volk verwacht op het Sint-Pietersplein. Voor België wonen aartsbisschop André-Jozef Léonard en de meeste Belgische bisschoppen op 27 april de misviering in Rome bij. De Pool Karol Wojtyla en de Italiaan Angelo Giuseppe Roncalli waren respectievelijk paus van 1978 tot 2005 en van 1958 tot 1963.

Foto's GVA: pausen Johannes XXIII (links) en Johannes Paulus II

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio