Stakingsdrang bij politie verdwenen

Stakingsdrang bij politie verdwenen

Stakingsdrang bij politie verdwenen

Print
Willebroek - De stakingsaanzegging door de politievakbond NSPV, eerder al opgeschort, is nu helemaal uit het oog verdwenen. De vakbonden gaan hun sociale verzuchtingen op papier zetten. Een werkgroep start na Pasen met de concrete uitwerking.
De stakingsaanzegging kwam er als een vorm van verweer van het personeel op de nakende vrijwillige politiefusie tussen Mechelen en Willebroek. Vooral de Willebroekse politiemensen vreesden immers dat ze door groet broer Mechelen worden opgeslokt. De laatste gesprekken tussen NSPV en de Willebroekse burgemeester Eddy Bevers (N-VA), die dinsdagmiddag plaats vonden, zijn positief verlopen. Dat bevestigden alle partijen.

Het sociaal overleg kan nu echt van start gaan. Alle vakbonden gaan nu vrijdag aan tafel zitten om hun (sociale) verzuchtingen op papier te zetten.
Die dienen als basis om na de paasvakantie een werkgroep op te zetten die de sociale begeleidingsmaatregelen voor het Willebroeks politiepersoneel mee op te volgen. Burgemeester Eddy Bevers benadrukt dat het altijd de intentie van het bestuur is geweest om voor een goede sociale begeleiding te zorgen. Hij hoopt de fusie tegen 1 januari 2015 rond te hebben. "Dit houdt in dat er na deze datum ook overgangsmaatregelen gelden."

Het is nu wachten op de minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) en minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD), om deze vrijwillige politiefusie ook in een koninklijk besluit om te zetten.

Jan BOEY

Foto Joris Herregods

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio