Balette en Thijs volgen Rednic op bij AA Gent

Balette en Thijs volgen Rednic op bij AA Gent

Balette en Thijs volgen Rednic op bij AA Gent

Print
AA Gent heeft de samenwerking met coach Mircea Rednic na onderling akkoord stopgezet. De Roemeen wordt op de keien gezet na een 0 op 6 in de play-offs. Dat bevestigde Gent woensdag tijdens een persconferentie in de Ghelamco Arena.

Net vandaag (woensdag) viert Rednic zijn 52ste verjaardag. Rednic wordt opgevolgd door zijn assistent-coach Peter Balette en Bernd Thijs. Thijs is het blessureleed moe en maakte daarom de beslissing om over te stappen naar het trainersvak.

De positie van Rednic bij de Gentenaars was de afgelopen weken onhoudbaar geworden. De Buffalo's misten Play-off I en gingen bovendien drie keer op rij onderuit, waardoor Europees voetbal quasi onhaalbaar wordt. Daarnaast keerden ook een deel van de spelersgroep en de supporters zich tegen hem. Rednic werd zo de vierde coach die op anderhalf jaar tijd de laan werd uitgestuurd bij de Gentenaars.

Mircea Rednic was sinds begin oktober in dienst bij de Gentenaars. Toen volgde hij de ontslagen Victor Fernandez op, die al een tijdlang onder vuur lag na een zwakke competitiestart.

Foto Belga

Meer voetbalnieuws