Beschermd Tiburkasteel te koop voor 3,8 miljoen

Het Tiburkasteel staat te koop. Liefhebbers die dit beschermd gebouw met hoeve, schuur, duiventoren, koetshuis, oranjerie, ommuurde moestuin en gedeeltelijk omwaterd park willen kopen, moeten wel 3,8 miljoen euro ophoesten.

Het kasteel in de Tiburstraat werd in 1807 gebouwd ter vervanging van een ouder kasteel op hetzelfde domein. De stijl is laat Frans-classicistisch met empire-invloed en is geïnspireerd door het Kasteel van Versailles. Het domein met kasteel, hoeve, schuur met duiventoren, koetshuis, oranjerie, ommuurde moestuin en park werd in 1987 officieel als monument erkend.

De totale oppervlakte van het domein bedraagt meer dan 85.000 vierkante meter. Het kasteel is momenteel nog bewoond door Paul Reyntjens (74) en zijn vrouw. Reyntjens liet het koetshuis binnenin ombouwen tot een werkplaats en bureau voor contactlenzen en een groot- en detailhandel in optiekartikelen.

Maar ondertussen denken Reyntjens en zijn vrouw eraan om het wat kalmer aan te doen en naar een klein(er) pand te verhuizen. Het immokantoor De Meester, gekend om hun 'rijkere' cliënteel, werd aangezocht het kasteel te koop aan te bieden.

Het kasteel heeft een bewoonbare oppervlakte van ruim 800 vierkante meter en meer dan 200 vierkante meter kelderruimte. De grote hal bevat nog de marmer, zuilen en de originele plafonds met sierlijsten van toen. Drie salonruimtes kijken uit op het park en op de eerste verdieping zijn zeven slaapkamers en twee badkamers ingericht. De kelder bevat een wijnkelder, voorraadruimte, stookkelder, stockageruimte en een oude kelderkeuken. De vraagprijs bedraagt 3,8 miljoen euro.

Jef Wijckmans

Foto Dirk Van de Velde

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio