"Michel Follet moet zich niet bemoeien"

Michel Follet moet zich niet bemoeien

"Michel Follet moet zich niet bemoeien"

Print
De Vereniging van Belgische Foornijveraars wil niet dat Michel Follet zich bemoeit met de Sinksenfoor. Follet werd door de stad gevraagd advies te geven over de inrichting van de nieuwe locatie van de foor.

Michel Follet staat bekend als foorkenner. Hij heeft al verscheidene boeken geschreven over kermissen. Follet had zelf al laten verstaan dat hij mee wilde nadenken over de verplaatsing van de Sinksenfoor. Schepen voor Stadsontwikkeling Rob van de Velde (N-VA) vroeg hem dus om advies.

“Ik ga mij niet bemoeien met de politieke, contractuele of ethische kant van het verhaal, daar weet ik te weinig van”, beklemtoont Follet. “Het gaat mij enkel om het esthetische. Ik wil enkel helpen om de foor op een zo mooi mogelijke manier in te richten. Dat is natuurlijk in overleg met de foorkramers."

Glad ijs

“Als de foorkramers mijn mening willen, zal ik die graag geven”, zegt Follet. “Als ze mijn hulp niet willen, dan zal ik mij ook terugtrekken.” Het ziet ernaar uit dat Follet zich daar aan zal moeten houden. “De foorkramers willen hem niet”, zegt Guillaume Borremans van de Vereniging van Belgische Foornijveraars. “Hij bevindt zich op glad ijs. Hij moet zich er niet mee bemoeien, anders kan hij zich niet meer op de foor begeven. Boeken schrijven kan hij goed, maar hij weet niets van foorplaatsen en foorkramen. We zijn ook helemaal nog niet toe aan een verplaatsing. We moeten afwachten wat de Raad van State beslist.”

“De kans dat de Sinksenfoor op de Zuiderdokken kan blijven, is zo goed als nihil”, voegt Follet eraan toe. “De foorkramers blijven hopen van wel en ik hoop met hen mee. Ik hok niet samen met Bart De Wever of Rob Van de Velde. Ik wil gewoon de negatieve spiraal rond het verhaal doorbreken.”

Rob Van de Velde was niet bereikbaar voor commentaar.

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

JAN STASSIJNS

Foto WH

.

Nu in het nieuws