Vlaams Belang dient klacht in bij provincie

Vlaams Belang dient klacht in bij provincie

Vlaams Belang dient klacht in bij provincie

Print
Turnhout - Vlaams Belang Turnhout heeft een klacht ingediend bij provinciegouverneur Cathy Berx. Aanleiding is het wegstemmen van een motie op de gemeenteraad van vorige week maandag.
Oppositieraadslid Reccino Van Lommel had een (uitgebreide) motie ingediend. Zijn partij heeft dat in meerdere gemeentes al gedaan. Het ging over (bovenlokale) verkeersproblemen. Met de motie hoopt de partij dat de overheid gedwongen wordt om dringend ingrepen te doen. Maar hij kwam niet verder dan de inleiding. Burgervader Eric Vos (T.I.M.) onderbrak hem onmiddellijk en zorgde uiteindelijk voor een stemming over het punt dat uiteindelijk werd afgevoerd, oppositie tegen meerderheid. "Een zwarte dag voor de democratie alweer", liet het raadslid zich ontvallen.

De partij is nu nog een stap verder gegaan. Ze hebben officieel een klacht ingediend bij de provincie. De partij wil dat de stemming geschorst wordt. "De motie was formeel geagendeerd, Maar al na enkele zinnen werd ik onderbroken. Onterecht. Wij vragen de gouverneur dan ook de stemming te schorsen zodat ik op zijn minst mijn betoog kan afmaken. Ik zie in het gebeurde dan ook een politiek manoeuvre van de burgemeester om de oppositie te blokkeren."

Het kabinet van de gouverneur zal de klacht onderzoeken.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio