Itegem-centrum gaat binnenkort even dicht

De aannemer die de werkzaamheden in Itegem-centrum (Heist-op-den-Berg)uitvoert maakt vorderingen. Tegen het einde van de maand begint hij aan een collector in het centrum.

Provoost Bert

De werkzaamheden tussen de Grote Nete en de Casa in de Karel Govaertsstraat zijn intussen afgerond. Ze liepen vertraging op door het faillissement van de aannemer, maar die is nu weer aan de slag. "Momenteel wordt het stuk tussen de Casa en het centrum aangepakt. Het is de bedoeling dat die fase tegen het einde van de maand wordt afgerond. Dan gaat de aannemer over tot de aanleg van een grote collector op het kruispunt aan de kerk", overloopt schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld) de planning.

Die werkzaamheden zullen zware hinder veroorzaken. "De aanleg zal een drietal weken duren. Tijdens de werkzaamheden zal er geen verkeer kunnen passeren. We bekijken nog in overleg met de politie op welke manier we de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk kunnen houden", aldus Feyaerts. Na de aanleg van de collector zal het gedeelte van de Hallaarstraat, waar onder andere een rotonde wordt aangelegd, worden aangepakt. Wanneer die fase van start zal gaan, is nog niet bekend.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio