Zwemmers laten zich niet stoppen door kouder water

Sinds de gemeente uit besparingsoverwegingen de temperatuur van het zwemwater liet dalen, is het aantal gebruikers nog gestegen. Dat werd gezegd op de gemeenteraad.

De laatste maanden klagen inwoners over de gedaalde temperatuur in het gemeentelijk zwembad. Een deel van de gemeenteraadsleden heeft hier ook een anonieme klacht over gekregen. Op de gemeenteraad reageerde burgemeester Paul Verbeeck (CD&V). "De temperatuur bedraagt nu 27 graden, wat één graad minder is dan vroeger. Op jaarbasis levert ons dat voor 8000 euro aan besparingen op en we dragen zo bij tot een verminderde CO2-uitstoot", aldus de burgemeester.

"We nemen er akte van dat sommige mensen hier niet blij mee zijn. Maar spreken van een algemene trend is niet correct. Het aantal gebruikers van ons zwembad is zelfs gestegen. In de periode november 2012 tot februari 2013 zijn er 51.000 personen komen zwemmen. Het gaat zowel over scholen, clubs als publiek. In dezelfde periode een jaar later is dat aantal gestegen tot 55.000 personen. Ook bij het losse publiek is er een stijging. De daling van de temperatuur zorgt dus niet voor een verminderde belangstelling, integendeel."

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio