Beverse pompiers duiken op in 'Vermist'

Print

Beverse pompiers duiken op in 'Vermist'

Beveren-Waas - Regisseur Jan Verheyen, de cast met onder meer Joke Devynck en Stan Van Samang, en een uitgebreid filmteam zorgen, net als gisteren, ook vandaag nog voor ongewone drukte in het park van Kasteel Cortewalle in Beveren. Er werd ook in het Rijksarchief gefilmd.

Nadat hij in oktober vorig jaar gedurende drie dagen met heel zijn crew voor de opnames van de tv-serie 'Vermist' in de Vrasenestraat zijn tenten had opgeslagen, is Jan Verheyen opnieuw twee dagen aan het werk in Beveren. "Ik hou goede herinneringen over aan de opnamedagen in de Vrasenestraat", legt Verheyen zijn terugkeer uit. "Ik probeer af en toe ook eens andere oorden op te zoeken. Het moet niet altijd Antwerpen zijn. Daar hebben we al zo vaak gedraaid. Ik moet toegeven dat deze keer het Rijksarchief in de Kruibekesteenweg doorslaggevend was. We waren specifiek op zoek naar een plaats met lange gangen en rekken vol archieven."

Hij is het gemeentebestuur dankbaar dat zij vier leden van het duikteam van de Beverse brandweer ter beschikking stelde om in een van beide afleveringen te figureren. Die manschappen waren Matthias Hellemans, Sven Veldeman, Jonas Staut en Jorick Bettens. De deelname van het duikteam was essentieel omdat hoofdrolspeelster Wine Dierickx, gemummificeerd in een plastic zak, uit een van de vijvers in het park gehaald moest worden.

"Het was plezant om te doen, veel meer kunnen we er niet van zeggen", reageert Sven Veldeman op zijn figurantenrol. "Onze deelname heeft niets te maken met een of andere training", vult Matthias Hellemans zijn collega aan. "Wij doen dit tijdens onze diensturen. Dus van zodra wij opgeroepen worden zullen we op de filmset meteen ook alles laten vallen."

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen - Editie Waas & Dender

YVES VREBOS

Foto Stefaan Van Hul

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio