Scheldeprijs: record voor Kittel of nog eens Boonen?

Marcel Kittel kan vandaag geschiedenis schrijven. Als de Duitser op de Churchilllaan opnieuw de snelste is wordt hij de eerste renner die de Scheldeprijs drie keer op rij wint. Maar ook Tom Boonen gaat weer vol aan de bak in het Antwerpse. De Scheldeprijs komt op een ideaal moment om weer wat 'jus' te krijgen in zijn benen.

"Dit is de perfecte koers om me een paar uur flink in het zweet te zetten", klonk het. Op een relatief veilig parcours door de Antwerpse Kempen een paar uur lekker 'intervallen', een idee dat de overgrote meerderheid van de kanshebbers voor zondag met hem deelt. Of er ook ruimte is voor eigen ambitie?

Niet zo gek, die vraag. Want was Tom Boonen in het verleden niet al twee keer de beste op de Churchilllaan in Schoten? En wordt de kans op gewin niet een pak groter nu ploegmaat Mark Cavendish verstek moet laten gaan? "We zien wel", klonk het geheimzinnig. "Of ik mee zal doen in de spurt? Geen idee. Wie zegt dat ik onderweg niet probeer mee te schuiven in een of andere ontsnapping? Om kort te gaan: ik heb er eigenlijk nog niet over nagedacht."

GV

Foto Belga: Zo was het verleden jaar: Marcel Kittel verslaat Mark Cavendish

Meer sportnieuws