Australisch schip vangt weer signaal op van zwarte doos vermiste Boeing

Het Australische schip "Ocean Shield" heeft opnieuw akoestische signalen opgevangen die "overeenstemmen" met de signalen die door de zwarte dozen van een vliegtuig worden uitgezonden. "Ik geloof dat we in de juiste zone zoeken" naar het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines, zei Angus Houston (foto, links), de chef van de coördinatiegroep voor de zoekoperatie, woensdag. Hij hoopt dat het wrak "binnen enkele dagen" kan worden gelokaliseerd.

mceulemans

Het schip pikte dinsdag twee keer akoestische signalen op. Zaterdag had het ook al twee keer dergelijke signalen opgepikt. De signalen waren dinsdag wel zwakker, wat erop kan wijzen dat de batterijen bijna leeg zijn.

Zoekgebied verkleinen

Dankzij de registraties moet het mogelijk zijn een klein zoekgebied af te bakenen. "Ik geloof dat we in de juiste zone zoeken, maar we moeten visueel wrakstukken identificeren alvorens we met zekerheid kunnen bevestigen dat dit de laatste rustplaats is van vlucht MH370", wordt Houston door de Amerikaanse nieuwszender CNN geciteerd. "Ik ben optimistisch dat we het vliegtuig, of wat ervan overblijft, in de niet zo verre toekomst zullen vinden."

Woensdag zullen 15 vliegtuigen en veertien schepen deelnemen aan de zoektocht naar het vliegtuig. De "Ocean Shield" is uitgerust met een toestel dat signalen van een vluchtrecorder tot op een diepte van 6.000 meter kan oppikken. De batterijen van de zwarte doos kunnen elk moment leeg zijn. De Boeing 777 met 239 mensen aan boord verdween op 8 maart, toen ze van Kuala Lumpur naar Peking vloog. Vermoedelijk is het toestel - vlucht MH370 - in de Indische Oceaan gestort.

Belga, foto Reuters

Nu in het nieuws