Schipperskwartier: maffia wint weer terrein

Schipperskwartier: maffia wint weer terrein

Schipperskwartier: maffia wint weer terrein

Print
Het Fast-team van de federale politie pakte in Antwerpen twee Roemeense kopstukken op van een internationale criminele organisatie. Ze waren actief in de prostitutie. Patsy Sörensen van Payoke bevestigt dat Roemeense vrouwenhandelaars actief zijn in het Schipperskwartier.

Italië, Roemenië en België hielden op donderdag 3 april een gezamenlijke actie, waarbij in totaal 26 Roemenen werden opgepakt. De actie kreeg de codenaam 'Casa Transilvania'.

"De gearresteerden worden ervan verdacht gespecialiseerd te zijn in de exploitatie en de aanwerving van jonge Roemeense vrouwen, die gedwongen worden zich te prostitueren in tal van Europese landen, zowel op de openbare weg als in appartementen. Deze praktijk zou gepaard gaan met bedreiging, intimidatie, toebrengen van lichamelijke letsels, diefstallen en heling", zegt de federale politie.

Volgens Roemeense kranten worden de 26 niet alleen verdacht van mensenhandel, maar ook van honderd diefstallen, het elimineren van concurrenten, afpersing, brandstichting en mishandeling. Ze pleegden die feiten in Midden-Italië, onder meer in Rome, maar ook in Spanje en België.

Patsy Sörensen van Payoke, de organisatie in het Schipperskwartier die slachtoffers van mensenhandel helpt, is tevreden met de belangstelling van de federale politie voor de mensenhandel in Antwerpen, en in het bijzonder die in het Schipperskwartier. "De internationale misdaadorganisaties zijn altijd wel actief gebleven in het Schipperskwartier", zegt Sörensen. "Maar hun invloed neemt nu opnieuw fors toe."

Lees het volledige verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen.

TG, SVN, AK

Foto Reporters

.

Nu in het nieuws