1 / 2

Man van zwaargewonde toeschouwster (65): "Win nu voor Marie-Claire!"

"We nemen Johan Vansummeren niets kwalijk. Het was een ongeval", zegt Philippe Reyntjens, de man van de zondag door de renner aangereden Marie-Claire Moreels. "Het ging allemaal zo snel. Hij heeft Marie-Claire te laat gezien." De vrouw was maandag nog in levensgevaar, maar haar toestand is stabiel.

jatimmermans

Het Kortrijkse parket is bezig met een onderzoek naar het ongeval, maar nu al maakt Reyntjens duidelijk dat hij en zijn familie Johan Vansummeren niets kwalijk nemen. "Hij kon daar ook niets aan doen. Het ging allemaal zo snel. Hij heeft Marie-Claire simpelweg te laat gezien."

De renner reageerde zondag na het ongeval zwaar aangeslagen. Zijn eigen verwondingen vielen mee, zei hij, "maar het allerbelangrijkste is nu dat die vrouw goed herstelt".

Die reactie heeft Philippe Reyntjens ontroerd. "Ik hoop dat hij de kracht zal vinden om zondag aan de start te staan van Parijs-Roubaix. Het zou zonde zijn mocht hij die wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Het zou helemaal mooi zijn mocht hij winnen en de zege opdragen aan Marie-Claire."

Lees het volledige verhaal in uw dinsdagkrant

TL/RORO

Foto Belga

MEER OVER Johan Vansummeren

Meer sportnieuws