Tweede klasse wenkt voor Bergen

Verdediger Robson verwezenlijkte in de slotminuut een onmogelijk geachte Leuvense terugkeer en diende zo de thuisploeg de genadeslag toe.

jatimmermans

Bergen knokte ditmaal wel voor zijn behoud en kreeg in het tweede kwartier loon naar werken toen Tim Matthys een afgeweerd schot op zijn linkervoet overnam en met de onvrijwillige medewerking van Robson doelman Bailly geen schijn van kans liet.

De Henegouwers trokken van meetaf aan alle registers open. Van bij de eerste corner ontsnapte OHL aan een koud stortbad. Reynaud trad als reddende engel op en borstelde een kopbal van Dussenne op doellijn weg. OHL probeerde met snedig samenspel in het middenveld de lokale stormloop te verstoren. De thuisploeg ging verder op vrij krampachtige wijze op zoek naar de verlossende treffer. Pas in het zicht van de rust kwamen de bezoekende spitsen in het stuk voor. Eerst gleed Cerigioni ongelukkig uit na een glasheldere dieptepas van Karuru. Net voor de rust liet de vervanger van Ruytinx de gelijkmaker ontglippen.

Het vierde kwartier kende een meer afwisselend verloop. De ontmoeting raakte zelfs in evenwicht. OHL stak de neus aan het venster en een onvermoeibare Ceregioni bestookte de lokale reuzen. Net op het uur werden de plannen van de bezoekers aardig gedwarsboomd toen ze tot tien werden herleid na een overtreding van Karel Geraerts op Diandy. De bezoekende aanvoerder was zo ontgoocheld over zijn rode kaart, de tweede in Bergen in amper drie weken, dat hij zijn armband op de grasmat gooide alvorens naar de kleedkamer te vluchten. De thuisploeg liet zich in de slotminuut bij de laatste corner door Robson verrassen. Tweede klasse wenkt.

BERGEN: Saussez, Timmermans, Dussenne, Lorenzi, Monteyne, Matthys, Diandy (68' Ntambwe), Le Postollec, Soumah (71' Chatelle), Angeli (86' De Belder), Arbeitman BERGEN: Bailly, Bandalovski, Reynaud, Robson, Thompson (83' Ruytinx), Ngolok (76' Kostovski), Messoudi (59' Van Eenoo), Geraerts, Karuru, Ibou,Cerigioni Doelpunten: 21' Matthys 1-0, 90' Robson 1-1. Gele kaarten: 11' Le Postollec, 15' Bandalovski, 30' Lorenzi, 78' DUssenne. Rode kaarten: 60' Geraerts. Scheidsrechter: Luc Wouters. Toeschouwers: 3.488.

Foto Photo News

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL