Antwerpse sp.a wil "fundamenten van welvaartsstaat redden"

In de wijk Zurenborg heeft de Antwerpse sp.a-afdeling zaterdag de aftrap gegeven voor haar verkiezingscampagne richting 25 mei. Monica De Coninck en Caroline Gennez, respectievelijk de federale en Vlaamse sp.a-lijsttrekker in de provincie Antwerpen, riepen allebei "de fundamenten van onze welvaartsstaat" uit tot dé inzet van de stembusslag.

jatimmermans

"We hebben bekomen dat de verkiezingen ditmaal op zowat alle niveaus samenvallen", zei Gennez. "Nu moeten we de burger laten kiezen tussen onze sociale welvaart en een 'minder-minder-minder' model."

Ook partijvoorzitter Bruno Tobback was te gast op de kick-off van de Antwerpse sp.a en stelde dat het socialisme al veel langer bestaat dan vaak wordt aangenomen. "Socialisme ontstond eigenlijk in de oertijd, toen holbewoners tot het besef kwamen dat ze beter samen op een mammoet zouden jagen dan ieder voor zichzelf", aldus Tobback. "Die mammoet heeft in de loop der tijd andere gedaanten aangenomen en bestaat nu in de vorm van grote sectoren die de welvaart willen concentreren bij enkelen. Wij moeten dus ook met onze tijd mee om die mammoet te kunnen blijven bejagen en hebben steeds nieuwe instrumenten nodig om ongelijkheid te bestrijden", verwees hij naar onder meer doorgedreven fraudebestrijding en een vermogenswinstbelasting.

Tobback verdedigde voorts het werk van de federale regering, die er volgens hem als een van de enige in Europa in slaagt om tegelijkertijd enerzijds de crisis het hoofd te bieden en anderzijds armoede en ongelijkheid in te perken en voor fiscale rechtvaardigheid te zorgen. "Als het kan, moeten we dat ook na de verkiezingen blijven doen in alle regeringen", vindt hij.

Belga

Foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio