Stad trekt meer geld uit voor stadiondossier Bosuil

Stad trekt meer geld uit voor stadiondossier Bosuil

Stad trekt meer geld uit voor stadiondossier Bosuil

Print
Schepen Ludo Van Campenhout (N-VA - foto) wil de financiële inbreng van de stad in de bouw van een nieuwe tribune voor het Bosuilstadion verhogen. Dat zei hij in een reactie op het nieuws dat Antwerp geen Vlaamse subsidie krijgt.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) maakte gisteren bekend welke ploegen een subsidie van de Vlaamse regering krijgen voor een nieuw of vernieuwd stadion. In totaal trekt Vlaanderen voor die subsidies een bedrag van 8 miljoen euro uit. Vier clubs die een dossier indienden, vielen uit de boot. Bij de afvallers ook Royal Antwerp Football Club.

“Het dossier van Antwerp is op alle vlakken goed beoordeeld”, zegt Thomas Pollet, woordvoerder van minister Muyters. “De anderen hadden echter een sterker dossier.”

De ontgoocheling bij Antwerp is bijzonder groot, maar deze zou wel eens snel plaats kunnen ruimen voor euforie. Antwerps schepen voor Sport Ludo Van Campenhout wil namelijk meer geld uittrekken voor de bouw van een nieuwe hoofdtribune op de Bosuil. Het stadsbestuur liet eerder verstaan een miljoen euro opzij te zetten om Antwerp te steunen bij het behalen van de subsidie. “Dat blijft nu ook nog gelden”, zegt Van Campenhout. “Meer nog, we gaan ons engagement verhogen. Tribune 1 moet er voor de stad gewoon komen en ik zal daarvoor zorgen.”

Lees vandaag meer in Gazet van Antwerpen.

Foto GMAX

Meer sportnieuws