Magistrale setting musical 14-18 voorgesteld (album)

In de Nekkerhal van Mechelen is donderdagavond voor het eerst de magistrale setting getoond voor de spektakel-musical 14-18. Dat gebeurde onder massale persbelangstelling. Ondertussen wordt er 24u op 24 verder gewerkt naar de première toe over goed twee weken.

jatimmermans

De musical brengt het verhaal over het wel en wee tijdens de Eerste Wereldoorlog, die dit jaar honderd jaar geleden begon. Studio 100 had de pers uitgenodigd om een stukje van de repetitie mee te maken voor de musical die Daens moet overtreffen. "Een voorproefje van een voorstelling die honderd minuten zal duren en nooit eerder werd vertoond", zegt regisseur Frank Van Laecke.

Al anderhalve week is de cast aan het repeteren in de Nekkerhal. Voordien gebeurde dat nog in studio's in Londerzeel. Voor 14-18 heeft Studio 100 het kruim der Vlaamse acteurs weten te verzamelen. Onder hen grote namen als Jo De Meyere, Jelle Cleymans, Free Souffriau en Louis Talpe. Tijdens de show staan er ongeveer 100 mensen op de scène. "Wat wij donderdagavond hebben getoond, is nog maar een deeltje van het spektakel. Het publiek zal op de scène ook vrachtwagens en paarden zien passeren, gecombineerd met ontploffingen", vertelt de regisseur. Wat wij donderdagavond zagen, is alvast veelbelovend.

Op een mobiele tribune van 135 ton wordt het publiek recht in het spektakel gereden, waardoor het als het ware wordt meegezogen in de actie. Er waren 75 trailers nodig om de enorme mastodont in Mechelen te krijgen. "Ondertussen werken wij de laatste details af, zoals het afvlakken van de vloeren. Om het spektakel compleet te maken, rijden er op de scène elf laser gestuurde decorplatformen", legt Frank Van Laecke uit.

De première van de spektakel-musical 14-18 vindt plaats op zondag 20 april. Op dit moment werden al zo'n 110.000 tickets verkocht voor de show. Meer info: www.1418.nu.

SVH

Foto Patrick Hattori

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio