Antwerpse politie klist drugsbaron

Speurders van de Antwerpse lokale recherche hebben onlangs een eerder bij verstek veroordeelde Albanese drugsbaron gelokaliseerd en opgepakt en hebben in zijn thuisland beslag gelegd op verschillende eigendommen van de man die hij vermoedelijk met behulp van drugsgeld kocht. Dat meldt de politie donderdag in een persbericht. De verdachte voerde jarenlang via een tussenpersoon cocaïne in via de Antwerpse haven en verkocht de drugs in de binnenstad.

jrosquin

Het eerste onderzoek naar de drugsbaron dateert al van 2010. Na doorgedreven speurwerk kon een hele organisatie in kaart worden gebracht en opgerold, maar de hoofdverdachte slaagde er toen in de dans te ontspringen en naar het buitenland te vluchten. Vorig jaar bleek de man opnieuw met drugsactiviteiten bezig te zijn in Antwerpen, zij het onder een andere identiteit. Ditmaal kon hij wel worden opgepakt en bij huiszoekingen werden bewijzen gevonden dat hij wekelijks zowat 20 kilo cocaïne invoerde via de haven.

Enkele weken geleden trokken twee Antwerpse rechercheurs op rogatoire commissie naar Albanië, om er beslag te leggen op het patrimonium en het geld dat de verdachte vergaard had met zijn drugshandel en daarmee gepaard gaande witwaspraktijken. Ze troffen er een villa met een omliggend terrein van maar liefst 30.000 m² aan en nog een appartement en een huis aan de kust. Het Albanese gerecht nam de drie panden op basis van het Belgische onderzoek in beslag, net als een Harley Davidson, een Nissan Patrol en grote sommen geld.

Foto lokale politie (een grote villa in Albanië die in beslag werd genomen)

MEER OVER Albanië