Nationale Loterij mag online weddenschappen organiseren

De Kansspelcommissie heeft een 34ste vergunning voor online weddenschappen toegekend aan de Nationale Loterij. Dat meldt de Kansspelcommissie woensdagmiddag.

tmas

De Raad van State vernietigde midden maart het koninklijk besluit (KB) dat het de Nationale Loterij mogelijk maakt om sportweddenschappen te organiseren. "De vernietiging door de Raad van State slaat op het KB en niet op de licentie", verduidelijkte de Kansspelcommissie. De Raad van State concludeerde immers dat de materiële motivering van het koninklijk besluit van 2012 onjuist was. De vergunning bleef geldig en liet de Nationale Loterij toe om verder Scooore! aan te bieden aan haar spelers.

Drie private goksites waren naar de rechtbank getrokken omdat het KB van 20 juli 2012 een 35ste licentie creëerde om sportweddenschappen te mogen organiseren, voorbehouden voor de Nationale Loterij, terwijl een KB uit 2010 een maximum van 34 licenties voorzag tot 1 januari 2020.

De Kansspelcommissie nam woensdag officieel kennis van de vernietiging van het KB door de Raad van State. De commissie kende wel de 34ste vergunning officieel toe aan de Loterij. "Het KB heeft betrekking op die 35ste licentie", zegt Marjolein De Paepe van de Kansspelcommissie. "Los daarvan kreeg de Nationale Loterij de 34ste licentie. Die blijft negen jaar geldig."

De Kansspelcommissie onderzoekt wel de impact van het arrest op de toegekende 35ste vergunning. "We vragen aan de Loterij hun standpunt over de vernietiging van het KB. Een van de opties zou zijn dat de Loterij die 35ste licentie niet nodig zou hebben", aldus De Paepe.

Belga, Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER