1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Clouseau is terug (album)

Daar gaan ze. Clouseau gaf dinsdagavond in Diest de aftrap van hun nieuwe tournee. Vlaanderens populairste band trekt na een sabbat van drie jaar opnieuw de boer op.

ikerremans

"Exact 1.191 dagen is het geleden dat Clouseau zijn laatste concert gaf. De eerste 243 dagen ongeveer genoot ik van die pauze. Alle andere telde ik af naar dit moment", verklapte Koen Wauters. Het gemis was - zo te horen aan de 1.800 fans op de première - wederzijds.

In de nieuwe show Clouseau Live passeren bijna dertig nummers uit bijna dertig jaar Clouseau. De band plukt materiaal van hun nieuwe elfde album, simpelweg Clouseau getiteld. Zo draagt Koen Vrijer dan de wind op "aan het allerbelangrijkste in mijn leven: mijn kinderen Zita en Nono".

De broertjes Wauters strooien uiteraard ook kwistig met hun welbekende hits. De eerste keer is het prijs met Nobelprijs. Brandweer, Ik jij hij of zij en monsterhit Anne dragen een akoestisch jasje.

Na de aftrap in cultureel centrum Den Amer volgen nog 43 optredens over heel Vlaanderen. De meeste zaaloptredens zijn ondertussen hopeloos uitverkocht. Gelukkig kruipt Clouseau voor het eerst sinds lang ook weer op festivalpodia, zoals volgende zaterdag in Zottegem. Op het einde van de rit volgt weer een Sportpaleissessie. Clouseau is duidelijk terug, van nooit weggeweest.

www.clouseau.be

Lees vandaag meer in uw krant.

Stefan LAENEN
Foto KH

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio