Simons krijgt 25 jaar voor moordpoging op D.

Het doek is gevallen voor Davy Simons. De Tongerse assisenjury heeft de 25-jarige Houthalenaar veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor de moordpoging op zijn ex D. S.

De toen 24-jarige Simons schoot zijn ex (toen 19) op 23 juli 2012 met drie kogels neer aan een interimkantoor in Hasselt. Een kogel trof haar in de rug, waarna hij vanop korte afstand twee kogels in haar hoofd schoot. Simons kon het niet verkroppen dat de vijf jaar jongere D. S. de relatie had stopgezet en een nieuwe vriend had.

Het meisje overleefde op miraculeuze wijze de moordaanslag, maar moet met ernstige beperkingen verder met haar leven.

Simons stond naast moordpoging ook terecht voor de tenlasteleggingen slagen en bedreigingen, maar daaraan werd hij niet schuldig bevonden gezien het ontbreken van enig medisch attest.

Simons' advocaat had gevraagd om de gevorderde strafmaat van 30 jaar niet toe te kennen omdat er volgens hem voldoende verzachtende omstandigheden zijn.

Executie

"De feiten zijn uitermate zwaarwichtig", klonk het dinsdagnamiddag bij de voorlezing van het arrest. "Simons heeft haar willen executeren vanuit de verwrongen opvatting dat hij haar als zijn eigendom zag. Hij heeft de feiten beredeneerd, kil, weloverwogen en kalm gepleegd, tegen een weerloos slachtoffer.

Het slachtoffer zal levenslang ernstig lichamelijk en geestelijk beperkt blijven. Vanuit psychiatrisch oogpunt is hij zeer strikt in zijn opvattingen en zeer bezitterig in een relatie. Zijn persoonlijkheid is in zijn opgroeien gehavend geworden, onder meer door affectieve verwaarlozing. Op de zitting heeft hij meerdere keren spijt betuigd, zonder dat het om doorleefde spijt ging."

Foto SD

Nu in het nieuws